Ultrazvuk (UZV) štitnjače

Naslovnica / Ultrazvuk / Ultrazvuk (UZV) štitnjače

Pregled i (UZV) ultrazvuk štitnjače

UZV ultrazvuk štitnjače se preporučuje napraviti ako postoji sumnja na patološko zbivanje u štitnoj žlijezdi. Radi se po preporuci doktora (endokrinologa ili doktora opće prakse). 
E

Dijagnostika

Najčešći simptomi bolesti štitnjače su umor, nesanica, promjena kvalitete kose, usporen ili ubrzan metabolizam ili osjećaj da je sama žlijezda uvećana.

E

Pregled

Ultrazvuk štitnjače je bezbolna metoda tijekom koje pacijent leži na leđima. Liječnik mjeri veličinu štitnjače, morfologiju, eventualne ciste ili čvoriće. Posebne pripreme za UZV štitnjače nisu potrebne Preporučuje se napraviti laboratorijske nalaze (hormone i anti-tijela štitnjače), a kako bi se upotpunila dijagnostika svakako i ultrazvuk..

Uporabom kontrasta vrši se takozvana kontrastna ehokardiografija koja se može koristiti za prikaz srčanih šupljina i eventualnih patoloških komunikacija između njih te za prikaz velikih krvnih žila koje ulaze i izlaze iz srca. Postoje i kontrastna sredstva koja nakon injiciranja u perifernu cirkulaciju daju prikaz srčanih šupljina i prikaz prokrvljenosti srčanog mišića.
Osim ovih navedenih pretraga postoji i vrlo dobro poznata takozvana „stress“ ehokardiografija ili ehokardiografija u opterećenju. Kod ove pretrage potrebno je povećati frekvenciju srca što je moguće ergometrijom ili farmakološki tj. posebnim lijekovima za ubrzanje srčane frekvencije.

Naručite se za pregled već danas!

Za sve informacije o pregledima i naručivanju, obratite nam se s povjerenjem!

Telefon +385 1 646 1171

poliklinika amruševa

KARDIOLOGIJA

Ispunjenjem ove forme će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naš pozivni centar za dogovor Vašeg termina.

Telefon
+385 1 646 1171

ponedjeljak – petak
od 8 do 19 h

E-mail
poliklinika@amruseva.hr

Polja označena zvjezdicom* su obavezna

Online naručivanje

Odaberite opciju

1 + 2 =

KONTAKT

Adresa
Milana Amruša 6, 10000 Zagreb
Telefon
+385 1 646 1171
E-mail
poliklinika@amruseva.hr

RADNO VRIJEME

ponedjeljak - četvrtak
od 8 do 20 h

petak
od 8 do 19 h