b

Stručna biografija

mr. sc. Irena Pastuović Terze

KLINIČKA PSIHOLOGINJA

Diplomirala je na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, gdje je završila i poslijediplomsko znanstveno usavršavanje ( magistrica društvenih znanosti, polje psihologija).

Zahvaljujući radnom iskustvu i usavršavanju u području psihološke dijagnostike, savjetovanja i psihoterapije priznat joj je status kliničke psihologinje. Od psihoterapijskih edukacija završila je višegodišnju edukaciju iz Transakcionalne analize, Kognitivno-bihevioralne terapije, kao i edukaciju iz Logoterapije i egzistencijalne analize, Alkohologije i drugih ovisnosti, te niz edukacija iz područja Tretmana psihološke traume.

Završila je odgovarajuću naobrazbu i stekla naziv sudske vještakinje za psihologiju.

Velik dio radnog vijeka (2003.g.-2014.g.) radila je kao psihologinja vještakinja u Odsjeku medicinskog vještačenja u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje. Također je radila na programu psihološkog zbrinjavanja ratnih stradalnika i članova njihovih obitelji u organizaciji Ministarstva obrane (1997.g-1998.g.), te Ministarstva branitelja pri KBC-u Rebro (1999.-2003.), također i kao školska psihologinja u gimnazijama (1992.-1996.),

Vanjska je suradnica u timovima medicine rada (2014.-) u Zagrebu.

Pokrenula je rad Phaedra psihološkog savjetovališta 2015. godine, gdje je zaposlena na poslovima kliničke psihologinje i bavi se tretmanom pojedinaca sa psihološkim tegobama, te surađuje s ustanovama koje se bave pitanjima mentalnog zdravlja.

Dugogodišnja je suradnica visokoškolskih ustanova u statusu više predavačice (Veleučilište Velika Gorica od 2003. do 2014.), a pokrenula je i  Psihološko savjetovalište na Akademiji dramske umjetnosti u kojem je radila kao vanjska suradnica od 2018.-2021. godine.

Redovito sudjeluje kao predavačica u izobrazbi psihologa za stjecanje posebnih znanja i vještina iz psihologije u medicini rada, iz kojeg područja i sama posjeduje posebnu dopusnicu.

Autorica je i koautorica više stručnih i znanstvenih radova u indeksiranim časopisima, te nekoliko poglavlja u knjigama.

Održala je više javnih predavanja, učesnica je brojnih domaćih i međunarodnih konferencija, okruglih stolova, gošća na tribinama.

Aktivna je članica Hrvatskog psihološkog društva i Hrvatske psihološke komore (stručni razred za medicinu rada).

Nagrađena je društvenim priznanjem „Marulić:Fiat Psihologija“ za 2014. godinu koje dodjeljuje

Hrvatsko psihološko društvo za osobito vrijedan doprinos hrvatskoj primijenjenoj psihologiji.

Rođena je, živi i radi u Zagrebu. 

Naručite se za pregled već danas!

Za sve informacije o pregledima i naručivanju, obratite nam se s povjerenjem!

TELEFON:

+385 1 646 1171 - Poliklinika
+385 1 646 1170 - Zgrada