b

Stručna biografija

doc. dr. sc. Mirjana Kalauz

specijalist internist gastroenterolog – hepatolog

Specijalist interne medicine, subspecijalist gastroenterologije i hepatologije.

Nakon završene V. gimnazije u Zagrebu, diplomirala je, a potom 2003. godine i doktorirala na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 2013. godine docent je pri Katedri za internu medicinu Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Voditeljica je Odjela za intervencijsku gastroenterologiju KBC Zagreb.

Radi na Zavodu za gastroenterologiju KBC-a Zagreb od 2001. godine. Uže područje interesa joj je intervencijska gastroenterologija te u tom području vlada nizom naprednih endoskopskih metoda te je razvila ekspertne vještine (endoskopija gornjeg i donjeg dijela probavnog trakta uz metode poboljšanog prikaza, polipektomije, endoskopske mukozne resekcije, ultrazvuk abdomena, intervencijski ultrazvuk, endosonografija) što ju čini kompetentnim gastroenterologom, prepoznatim u zemlji i regiji. Također je u matičnu ustanovu uvela enteroskopiju s jednim balonom kao standardnu metodu vizualizacije tankog crijeva te kontrastni endoskopski ultrazvuk. Značajan dio stručnih aktivnosti predstavlja i njezin rad u sklopu stručne skupine za provedbu Nacionalnog programa ranog otkrivanja karcinoma debelog crijeva pri Ministarstvu zdravlja Republike Hrvatske.

Usavršavala se u nekoliko navrata iz područja intervencijske gastroenterologije i hepatologije u Njemačkoj i Italiji. Predaje na dodiplomskoj i poslijediplomskoj nastavi na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Autor je i koautor desetak poglavlja u udžbenicima Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te je autor i koautor niza znanstvenih radova i niza stručnih publikacija.

Aktivna je učesnica brojnih domaćih i međunarodnih kongresa i stručnih sastanaka kao pozvani predavač i autorica.

Članica je Hrvatskog gastroenterološkog društva te Europskog i Američkog društva za gastrointestinalnu endoskopiju.

Naručite se za pregled već danas!

Za sve informacije o pregledima i naručivanju, obratite nam se s povjerenjem!

TELEFON:

+385 1 646 1171 - Poliklinika
+385 1 646 1170 - Zgrada