b

Stručna biografija

prof.dr.sc. Vladimir Gašparović

PRIMARIJUS

internist, intenzivist, nefrolog, specijalist hitne medicine

Diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Internist, intenzivist, nefrolog i specijalist hitne medicine. Specijalističku izobrazbu stjecao u Njemačkoj, Hrvatskoj, Americi.
Tijekom tridesetpetoogodišnje specijalističke karijere bio je rukovoditelj Centra za hemodijalizu u zagrebačkoj Klinici za unutarnje bolesti Rebro, i pročelnik Zavoda za hitnu i intenzivnu medicine na Rebru.

Bio je liječnik UNHCR timova, kao i službeni liječnik švicarske ambasade u u Republici Hrvatskoj.

Redovni je profesor u trajnom zvanju u Katedri za internu medicinu za znanstveno područje medicine, za predmet Interna medicina pri Medicinskom fakultetu u Zagrebu, i voditelj Poslijediplomskog studija iz Hitne i intenzivne medicine, te zamjenik voditelja poslijediplomskog studija iz hitne medicine. Voditelj je Međunarodne škole intenzivne medicine na Brijunima, te Simpozija intenzivne medicine na Brijunima.

Predsjednik je Hrvatskog društva za hitnu i internističku intenzivnu medicinu.

Konzultant je HZZO za liječenje u inozemstvu, za djelatnost interne medicine.

Publicirao je više od 300 radova u zemlji i inozemstvu, jedan od glavnih urednika više knjiga i /ili poglavlja iz područja intenzivne medicine u zemlji i inozemstvu . Citiran je u medicinskoj literaturi više od 600 puta. Pozvani je predavač na nizu kongresa i stručnih sastanaka u zemlji i inozemstvu.

Dobitnik je nagrade zaklade „Adris“ u području „Znanje i otkrića“ za projekt „Tjedan intenzivne medicine Brijuni“, kao i međunarodnih nagrada njemačkog društva za trombozu i istraživanje hemostaze „Professor Landebeck“ 2004. godine i nagrade slovenskog društva za intezivnu medicinu za doprinos i razvoj intezivne medine u Sloveniji u 2011. godini.

Živi i radi u Zagrebu.

prof.dr.sc. Vladimir Gašparović na NAJDOKTOR.com

Naručite se za pregled već danas!

Za sve informacije o pregledima i naručivanju, obratite nam se s povjerenjem!

TELEFON:

+385 1 646 1171 - Poliklinika
+385 1 646 1170 - Zgrada