b

Stručna biografija

dr. med. Katja Grubelić Ravić

STRUČNA RAVNATELJICA

specijalist internist gastroenterolog – hepatolog

Diplomirala na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u tijeku završetak poslijediplomskog doktorskog studija ‘Biomedicina i zdravstvo’ pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Specijalist internist, subspecijalist gastroenterolog i hepatolog. Od 2001. godine do 2016. godine zaposlena u KBC Zagreb, Rebro, u Centru za intervencijsku gastroenterologiju Zavoda za gastroenterologiju i hepatologiju. Sudjeluje kao predavač na brojnim poslijediplomskim studijima te kao predavač na više tečajeva stalnog medicinskog usavršavanja pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na stručnim usavršavanjima boravila u brojnim Europskim institucijama.

Sudjeluje u trajnoj izobrazbi iz endoskopije i ultrazvuka liječnika specijalista internista i specijalizanata iz gastroenterologije.
Autor i koautor je dvadeset stručnih i znanstvenih radova u indeksiranim radovima, koji se indeksiraju u Current Contentsu, Medline, Scopus, te je koautor različitih poglavlja u udžbenicima Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Učesnica je brojnih domaćih i međunarodnih kongresa i stručnih sastanaka kao autor, sa više od četrdeset kongresnih priopćenja.

Članica je Hrvatskog gastroenterološkog društva, te Europskog društva za gastrointestinalnu endoskopiju i drugih stručnih udruga.