PROKTOLOGIJA


Zdravlje mora biti najvažnije

Proktologija je grana abdominalne kirurgije koja se bavi liječenjem bolesti završnog dijela debelog crijeva. S obzirom na fiziološku ulogu ovog dijela ljudskog organizma, bolesti i poremećaji koji se javljaju u ovoj regiji su često neugodni za pacijenta.


Najčešće tegobe u toj regiji su krvarenja, svrbež, bolovi, osjećaj pritiska i postojanje opipljivih čvorića, a najčešće bolesti su, pored hemoroidalne, analni apscesi, fistule, fisure, kondilomi i tumori.
S ovim problemima susreće se gotovo 3/4 odraslih, zbog čega je nužna brza dijagnostička obrada i primijena što efikasnijeg liječenja.

Naš stručni tim proktologa koristi najsuvremenije dijagnostičke metode pomoću kojih provodi vizualizaciju patoloških procesa i donosi odluka o primijeni najučinkovitijeg liječenja. Proktološka ambulanta Poliklinike Amruševa nudi vam cjelovitu dijagnostičku obradu svih proktoloških problema i sve potrebne zahvate za njihovo uspješno rješavanje.

  • Kada treba obaviti pregled koji upućuje na problem s hemoroidima?

    Pečenje, svrbež, krvarenje i osjećaj punoće u anusu uzrokuju hemoroidi, ali i druge bolesti završnog dijela debelog crijeva. Samo na temelju opisa simptoma nije moguće utvrditi o kojoj se bolesti radi (hemoroidi, fisura, fistula, kondilomi, proktalgia, pruritus ani, tumor anusa ili debelog crijeva). Ako je riječ o tumoru, kasni odlazak liječniku može imati kobne posljedice, a ako se radi o drugim bolestima, pogrešno ćete ih – i neučinkovito – liječiti preparatima protiv hemoroida.

    Zbog velikog straha od pregleda svi ga nastoje izbjeći, pa bolesnici – ako uoče navedene simptome – radije kupuju preparate protiv hemoroida nego da kod liječnika točno ustanove o čemu se radi.

    Naglašavamo da svako krvarenje iz anusa zahtijeva pregled liječnika koji uključuje najmanje digitorektalni pregled i anoskopiju. Neki je put potrebno napraviti i kolonoskopiju, odnosno pregled cijelog debelog crijeva. Obratite nam se s povjerenjem i dogovorite privatni termin u našoj Poliklinici.

    Više o hemoroidima doznajte na specijaliziranoj stranici centarzahemoroide.com i kod naših medicinskih partnera LENIS PHARM