kardiologija | EKG


Većini ljudi u kojih se sumnja na srčanu bolest snima se EKG. Taj test pomaže liječnicima da dijagnosticiraju niz srčanih problema, uključujući poremećaje srčanoga ritma, nezadovoljavajuću opskrbu srca kisikom i krvlju, prekomjerno zadebljanje srčanog mišića (hipertrofija) koje može biti posljedica povišenog srčanog tlaka EKG također može otkriti ožiljne promjene na srčanom mišiću ili znakove popuštanja srca. Pobrinite se za svoje srce!


Nudimo Vam detaljan i temeljit kardiološki pregled u kojem će specijalist-kardiolog proanalizirati Vaš EKG-nalaz i učiniti Vam ultrazvuk srca s Dopplerom te Vam dati zaključno mišljenje o stanju srca i postojanju eventualnih ograničenja koja zahtijevaju poštivanje preporuka o ponašanju, uzimanju lijekova ili  drugih oblika terapije.
EKG je brza, jednostavna i bezbolna metoda pri kojoj se električni impulsi srca mjere i zapisuju na papirnatu traku. EKG omogućuje liječniku da analizira izvorište srčanog ritma iz kojeg započinje svaki otkucaj srca, provođenje električnog impulsa kroz provodna živčana vlakna u srcu, frekvenciju (brzinu) i ritam srca.

Ultrazvuk srca s Dopplerom je pretraga kojom se vide srčane strukture (srčane šupljine, stijenke srca, srčani zalisci) i jesu li uredne te gibaju li se kako bi trebale. Dopplerskim tehnikama se mjere brzine u svakom dijelu srca ukazujući na njihov uredan ili poremećen rad.

Specijalistički kardiološki pregledi